Bio

BIO

Vigdis Hansa Elst

Composer-performerVigdis Hansa Elst (°1991) behaalde in 2018 haar Master Compositie bij Wim Henderickx en Luc Vanhove. Als afstudeerproject creëerde ze muziektheatervoorstelling Bloot, in samenwerking met Muziektheater Transparant/TRANSLAB, gecoacht door Wouter Van Looy.
In haar oeuvre vinden we kamermuziek, vocale muziek en muziektheater. Het koorwerk How Sweet the Moonlight voor SSA en piano werd uitgegeven bij Euprint Ed. dankzij een samenwerking met Vocaal Ensemble Caloroso. Voor dit werk kreeg Vigdis recentelijk nog een speciale vermelding op de European Award for Choral Composers van de European Choral Association - Europa Cantat. Ondertussen zijn enkele volgende uitgaves van koormuziek al onderweg.


Als performer staat Vigdis regelmatig op de planken met eigen creaties, zoals de muziekkamer VAL voor Zonzo Compagnie's Big Bang festival, waarin ze zong en viool speelde.


Vigdis heeft ook een passie voor tekstschrijven: in 2014 won ze de derde prijs in de Antwerpse voorronde van Write Now!, de grootste schrijfwedstrijd van het Nederlandse taalgebied.
VIGDIS HANSA ELST

Composer-performer / Antwerpen

E-mail: info@vigdishansaelst.be

(c) 2019 - Vigdis Hansa Elst - Alle rechten voorberhouden.