Bio

BIO

Vigdis Hansa Elst

Composer-performerVigdis Hansa Elst (°1991) studeerde in 2018 af als componiste bij docenten Wim Henderickx en Luc Vanhove. Als afstudeerproject schreef ze tekst en muziek voor de zeer persoonlijke muziektheatervoorstelling Bloot, gecreëerd in samenwerking met Muziektheater Transparant/TRANSLAB.


Met deze voorstelling werd de richting bepaald. Muziektheater en vocale muziek krijgen de nadruk in haar oeuvre, met een eerste uitgave als resultaat: het werk How Sweet the Moonlight voor SSA en piano bij Euprint Ed., dankzij een samenwerking met Vocaal Ensemble Caloroso.


Als performer (tekstperformer/zangeres) staat Vigdis regelmatig op de planken, hoofdzakelijk met haar eigen projecten. Zo creëerde ze afgelopen seizoen voor Zonzo Compagnie's Big Bang festival de muziekkamer VAL, een intieme duovoorstelling met contrabassist Emanuel Van Mieghem.


Vigdis schrijft haar eigen teksten, maar niet alleen voor muzikale doeleinden: in 2014 won ze de derde prijs in de Antwerpse voorronde van Write Now!, de grootste schrijfwedstrijd van het Nederlandse taalgebied.


Samen met theatermaker/actrice/zangeres Diede Blok richtte ze het piepjonge muziektheatercollectief De Aanstormerij op, dat het levenslicht zag in de Kleine Zaal van HETPALEIS met de jongerenvoorstelling A Change is gonna come... of niet?


Vigdis vervolledigt zich momenteel in de opleiding jazzzang aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

VIGDIS HANSA ELST

Composer-performer / Antwerpen

E-mail: info@vigdishansaelst.be

(c) 2019 - Vigdis Hansa Elst - Alle rechten voorberhouden.