Projecten/Agenda

Projecten/Agenda

Lopende projecten & binnenkort op het podium:

Laatste update: 26/11/2023PERFORMANCE

- Samen met Nordsoen Saxcollectief duikt Vigdis in de wereld van de poëzie, zowel met haar composities als met haar eigen stem. Ze ging reeds de dialoog aan met dichters Sara Eelen en Akim a. j. Willems en broedt momenteel op het vervolg. 


- Als soloproject onderzoekt Vigdis de de grenzen tussen improvisatie en compositie. Hiervoor gaat ze in gesprek met andere muzikanten en zal ze in de loop van 2023 nieuwe muziek schrijven.


- Met contrabassiste Katrien Bos en percussionist Juan Carlos Bonifaz vormde Vigdis een trio. Ze hadden onlangs hun debuutconcert en bereiden nieuwe concerten voor!
Voorbij in 2023


Vocaal Ensemble Caloroso voerde tijdens hun Jubileumconcert op zondag 12 maart 2023 de wereldpremière van 'A Still - Volcano - Life' uit in DeSingel te Antwerpen. De tekst voor dit werk is van Emily Dickinson.


- Voor Chamber Choir Flanders schreef Vigdis een nieuw werk rond een tekstfragment uit Psalm 91. Dit werd uitgevoerd tijdens het Walking in Beauty festival te Berlijn in april 2023, georganiseerd door CHORALSPACE - International Academy for Choral Arts.


- Op 5 maart 2023 om 20.00u opende VHE kwartet de Vocal Jam in Bar Lume!


Alma Trio debuteerde op zondag 5 november bij de vernissage van kunstenares Twan Van Schijndel in Moergestel.


Vigdis speelde haar solo 'Meditation on seeing and being seen' tijdens het Musique Femmes Festival in Le Baixu, Brussel op 14 oktober.


Vigdis bracht enkele nummers uit haar repertoire tijdens een singer-songwriter avond in Djingeldjangel, Antwerpen.


'It is our light' ging mee met Jeugdkoor Waelrant tot in Zweden, waar ze een wedstrijd wonnen. U vindt de versie hier.


Voorbij in 2022


KOOR

- In augustus ging Waelrant Jeugdkoor naar Choralies Vaison La Romaine met de nieuwe SATB-versie van 'It is our light'.

- In juli ging Vocaal Ensemble naar de Llangollen Eistedfodd Internationale Koorwedstrijd met het speciaal voor hen geschreven 'In Flanders Fields'.

- In juni ging het werk 'Avond' in première tijdens Grijs Gezongen 2022.

- In mei werd Vigdis' arrangement van 'Ik seg adieu' gebracht door Kinderkoor Caloroso tijdens het EMJ Neerpelt 2022.


KAMERMUZIEK

- Op 11/11/2022 ging kamermuziekwerk 'Rozen' in première, voor trio altviool, cello en contrabas. Dit vindt plaats in Aldeneik, tijdens een concert van de academie met als thema vrouwelijke componisten, ter ere van de Harlindis en Relindisfeesten die daar worden gevierd.

- Op 30/09/2022 ging het werk 'I want to break free' voor kamerorkest in première, uitgevoerd door Virago Symphonic Orchestra te Merksem.


PERFORMANCE

- Op 23/11/2022 gaf Vigdis een soloperformance voor stem en laptop, op de Studiedag Vrouwelijke Componisten van het Studiecentrum voor Vlaamse muziek in het Vleeshuis. De performance heet 'Echo' en is geïnspireerd op de gelijknamige mythische figuur.

- Op 14/10 speelde Vigdis samen met Nordsoen Saxcollectief en enkele dichters haar composities tijdens de Nacht van de Turnhoutse Poëzie, een onderdeel van de 50 Uur van de Warande.

- Op 06/08/2022 zong Vigdis een soloset vrije improvisatie met enkel stem tijdens de Museumnacht te Antwerpen, in Museum Vleeshuis.

- Op 29/05/2022 stond Vigdis op het Brussels Jazz Weekend met het VHE kwartet in Café Le Coq.


Special mention

European Award for Choral Composers


Vigdis kreeg een speciale vermelding in de European Award for Choral Composers van de European Choral Association - Europa Cantat in de categorie 'works with accompaniment' (koorwerken met begeleiding), voor haar stuk How Sweet the Moonlight, uitgegeven bij Euprint Ed. en ingestuurd door de Vlaamse Federatie voor Jonge Koren (VFJK).Beluister How Sweet the Moonlight op de Mediapagina.